Programmeren met Scratch voor Arduino

Like
926
Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe
02:00 pm - 07:00 pm
Programmeren met Scratch voor Arduino
01 Apr
Zaterdag
2017
  • Location
  • Price
  • Schuitendiep 3, Groningen
  • 5,50

Op zaterdag 1 april organiseert Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe in samenwerking met De Jonge Onderzoekers Groningen en SKSG een workshop leer programmeren met Scratch voor Arduino voor meisjes en jongens vanaf 10 jaar.

Een Arduino is een micro-computer waarmee je sensoren, lampjes, motoren etc kan aansturen. Dit aansturen doe je middels programmeren. Het interessante en motiverende aan Arduino is dat programmeren hierbij iets teweeg brengt in de fysieke wereld. Je kunt hiermee robotjes maken, zelfrijdende auto’s die kunnen detecteren wanneer ze in de buurt van een muur komen of planten die tweets versturen als ze water moeten krijgen. Programmeren doe je bij Arduino door het schrijven van code, maar er zijn ook koppelingen met Scratch mogelijk om met Arduino te werken. Arduino is open source en is veelgebruikte hardware, waardoor er op Internet veel voorbeeld materialen, programma’s en projecten te vinden zijn.

De aanvang is om 14:00 en we eindigen om 17:00. Meld je snel aan, er zijn 20 plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen € 5,50 per deelnemer.

De workshop leer programmeren met Scratch voor Arduino wordt georganiseerd door Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe.

share