About

Wat is Startup Kid?

Startup Kid brengt kinderen spelenderwijs in aanraking met techniek. Door het organiseren van workshops maken kinderen kennis met techniek. Zo leren ze, onder andere, over programmeren, 3d printen, virtual reality en robotica. Het doel is om de kinderen enthousiast te maken over de techniek van nu en van de nabije toekomt. De workshops worden verzorgd op het kantoor van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe. Hier zien de kinderen hoe een bedrijf die zich met deze technieken er van binnen uit ziet, en waar ze misschien later ook wel willen werken.

 

Partners

gww logo vrijstaand

Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe is een full service internetbureau dat samen met de klant webapplicaties, webdesign en alle andere digitale on-, als offline communicatie realiseert. Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe heeft kantoren in Amsterdam en Groningen met zeer gemotiveerde, hoog opgeleide medewerkers.Tot onze klanten behoren o.a. KNAW, Milieudefensie, Cordaid, Gasunie, min van VWS, Academictransfer en DUO. Samen met onze partners realiseren wij websites voor musea als NMM, Micropia, Nemo. Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe is sterk in techniek. Wij maken hiervoor gebruik van Python, Django en Plone.

www.goldmund-wyldebeast-wunderliebe.nl

 

De Jonge Onderzoekers

De Jonge Onderzoekers biedt kennis en kunde over techniek en wetenschap in de vorm van educatieve activiteiten aan. Dit gebeurt op een speelse en toegankelijke wijze, voor jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar in de stad Groningen en omstreken.

www.djog.nl

 

Cinekid logo zonder ondertitel

Cinekid zet zich al 29 jaar in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden.

Cinekid realiseert dit o.a. door het jaarlijkse mediafestival in de herfstvakantie voor de jeugd (4-14 jaar) op de Westergasfabriek in Amsterdam en in 40 filmtheaters door heel Nederland. Dit unieke evenement omvat alle aspecten van de media-industrie voor jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses voor de kids. We vertonen meer dan 100 bijzondere films en tv-programma’s en creëren met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, de grootste digitale speeltuin van de wereld: het MediaLab.

www.cinekid.nl

 

560295_logo_Geofort

GeoFort is een educatieve attractie op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie. Op GeoFort maakt de bezoeker kennis met oude en nieuwe geotechnieken in de GeoExperience, het ‘intelligent’ doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Ook is er op GeoFort het 3D Café en zijn er verschillende vergaderzalen.

www.geofort.nl

 

logo

De missie van SKSG is het waarborgen van professionele kinderopvang in en rond de stad Groningen. Dat doen wij door vanuit een maatschappelijke taak veilige, verantwoorde en veelvormige opvang te bieden, met deskundige en gemotiveerde medewerkers.

www.sksg.nl