In december 2016 leerden 100 Groningse kinderen via Startup Kid programmeren, met als uiteindelijke doel om 2000 lichtjes in de kerstboom op de Grote Markt in Groningen in verschillende patronen te laten verschijnen. Voor 2017 is er een landelijke campagne gestart onder de naam Coding4xmas. Dit jaar ook in uw gemeente?

Het Project

Kinderen van verschillende scholen en kindcentra kunnen leren programmeren door het volgen van de programmeerworkshops op verschillende plaatsen in het land. Met deze kennis kunnen zij straks de verlichting van de kerstboom in hun eigen woonplaats programmeren.

Vindt u het als gemeente belangrijk een bijdrage te leveren, betrokken te zijn bij het aanbieden van techniek voor nu en in de toekomst? Draagt u dit initiatief een warm hart toe? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@coding4xmas.com

Als duidelijk is hoeveel gemeentes aansluiten, worden reeds geïnteresseerde kindcentra benaderd, trainers opgeleid om de kinderen tijdens de workshops te begeleiden, de materialen besteld en de kits voor de kids samengesteld. De standaard kit die wordt gebruikt in Startup Kid workshops wordt voor deze speciale kersteditie uitgebreid. Ook wordt het basiswerkboek van Startup Kid omgeschreven en aangepast met extra opdrachten voor de led-strip.

Waarom leren programmeren?

Startup Kid leert kinderen spelenderwijs over o.m. programmeren. Het doel is om de kinderen enthousiast te maken over de techniek van nu en van de nabije toekomt.

Waarom zouden kinderen moeten leren programmeren? Niet alleen vanwege het eindresultaat – in dit project de geprogrammeerde kerstboomverlichting. Net zo belangrijk is het leren logisch en creatief nadenken, waarmee je problemen kunt oplossen en gedetailleerd bedenken wat je precies wilt. Programmeren is een extra vorm van expressie die taal en denken stimuleert.

Downloads

Software

Cursusmateriaal

Persberichten

Verslag

Er zijn nog geen verslagen gepubliceerd.

Partners

Startup Kid organiseert dit project niet alleen. We hebben hulp van een heleboel handen en bedrijven, die in geld of diensten meewerken om dit project tot een succes te maken. Hieronder vindt u ze allemaal.