Inspiratieavond Codeklas met Pauline Maas

Like
967
Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe
06:00 pm - 08:30 pm
Inspiratieavond Codeklas met Pauline Maas
24 Nov
Donderdag
2016
  • Location
  • Price
  • Schuitendiep 3, Groningen
  • Gratis

Tijdens de ‘Week van de Mediawijsheid’ organiseert Startup Kid een inspiratiesessie over programmeren met kinderen. Op deze avond vertellen Pauline Maas, auteur van het boek ‘CodeKlas‘ en Jacob Klaassen, initiator van Startup Kid, een initiatief om kinderen enthousiast te maken over wetenschap en techniek, over hun ervaringen met digitale vaardigheden voor kinderen.

Pauline Maas schreef ‘CodeKlas, een inspiratieboek over programmeren met kinderen, voor leraren en ouders van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Centraal staan vragen als: Wat is er zo leuk aan leren programmeren? En waarom zouden kinderen dat al op jonge leeftijd moeten leren? Hoe ga je zelf met kinderen aan de slag, op school en thuis?
Pauline Maas geeft bij 8 thema’s (zoals robots, games en websites) de benodigde achtergrond en visie. Daarnaast is er aandacht voor tools, waarom programmeren belangrijk is en wordt er in het boek een aanzet gegeven tot een leerlijn programmeren in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Jacob Klaassen begon anderhalf jaar geleden met het geven van workshops onder het label ‘Startup Kid’. Als ervaringsdeskundige, namelijk een ouder met twee schoolgaande jongens, ervoer hij dat technisch onderwijs ontbreekt in het aanbod van veel basisscholen. Hij besloot daar, samen met de medewerkers van zijn techbureau Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe iets aan te doen.

De inloop start om 18:00 uur met een broodje. Om 18:30 start het programma en duurt tot 20:00 uur. Daarna is er gelegenheid om samen wat te drinken.

share