Workshop Programmeren lampjes Kerstboom

Like
932
Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe
02:00 pm - 05:00 pm
Workshop Programmeren lampjes Kerstboom
23 Nov
Woensdag
2016
  • Location
  • Price
  • Schuitendiep 3, Groningen
  • Gratis

Startup Kid is samen met de Groninger City Club en de Gemeente Groningen een actie gestart om kinderen van 7+ te leren programmeren. Hiervoor is onder 100+ kinderen van SKSG Kinderopvang een z.g. Arduino Kit uitgedeeld. Met deze Kit kunnen de kinderen leren hoe ze de lampjes kunnen programmeren. Het einddoel is om op 9 december de grote kerstboom op de Grote Markt te ontsteken met 2000 programmeerbare lichtjes. Iedere dag dat de boom staat, zal de verlichting andere kleuren en patronen laten zien. De programma’s zijn door de kinderen gemaakt. In de maand november zijn de kinderen druk aan het oefenen op de BSO’s van SKSG en op woensdag 23 en zaterdag 26 november organiseert Startup Kid voor deze kinderen een workshop waarin de kinderen kunnen oefenen op de echte verlichting.

Deelname is mogelijk voor alle kinderen van de SKSG locaties die de afgelopen weken de workshop ‘Arduino Programmeren met Scratch,de speciale Kerstboom Editie’ hebben gevolgd.

De workshop wordt gegeven op het kantoor van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe, en de deuren gaan om 14:00 open en we beginnen om 14:30. De workshop duurt tot 17:00. Deelname is gratis.

Deze workshop is mede mogelijk gemaakt door architectenburo De Zwarte Hond en Devhouse Spindle.

Startup Kid is een initiatief van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe

share